Belysning utomhus

Under sommaren har vi i Sverige förmånen av att ha det nästan eviga ljuset dygnet runt. Men det är ändå under en ganska kort tid och mest i de norra delarna av landet. Och även om det inte blir mörkt så kan det bli en ganska märkbar skymning även under midsommarhelgen för de av oss som bor i södra Sverige.

Oavsett var du bor så är en vacker utebelysning både praktisk och något som avsevärt förhöjer stämningen både under de kvällar du grillar med familjen och de gånger när du bjudit in släkt och vänner till mat och dryck i trädgården.

Vilka utomhusbelysningar finns det?

Bara några år tillbaka så var urvalet mycket litet, där du i princip kunde välja på en jordad lampa på husväggen eller att till ansenliga kostnader placera ut lyktstolpar till exempel efter en gångstig genom trädgården.

Idag finns många fler roliga alternativ:

  • Ljuskrona. Häng en riktig ljuskrona i din trädgård. En solitär lampa ger en extra fin effekt i skymningen.
  • Ljusslingor. Skapa en tropisk känsla genom att lyfta fram ditt uterum med en- eller flerfärgade ljusslingor när mörkret börjar sänka sig.
  • Belysningsstolpar. Det går att få härliga effekter genom att skapa en belyst väg genom din trädgård. Den klassiska vita globen är tidlös och fungerar alltid, men kanske passar det bättre med något i marin stil, gammal snirklig stil eller något annat?
  • Belyst fontän och poolVatten i alla former ger en härlig belysning. Vattnets rörelse har på något sätt en både lugnande och rogivande effekt och gör mycket för att skapa en trivsam stämning när du sitter i kvällningen i ditt ute rum.