Billigare uppvärmning

Redan nu under sommaren kan det vara bra att tänka på vinterns uppvärmning. Det är nu man enklast och med minst problem kan göra det uppgraderingar och renoveringar som sparar ditt hushåll pengar.

Välj bränsle

Den stora kostnaden vid uppvärmningen är i slutändan bränslet. Det är nu länge sedan olja ansågs vara ett kostnadseffektivt sätt att värma huset. Istället ligger fokus i betydligt större utsträckning på förnyelsebara energikällor så som pellets eller ved. Just ved har en otroligt stor fördel i att väldigt många har tillgång till det mer eller mindre gratis på sin egen mark. En annan stor fördel är att det fungerar utan någon strömtillförsel vilket både sparar pengar och säkrar vid eventuella el-avbrott.

Välj kamin

Om man har valt att gå vägen att välja ved eller pellets så finns det ett antal val man kan göra. En lösning är att helt enkelt installera en vanlig kamin som man kan gömma undan, man missar då en stor möjlighet. Idag finns det nämligen braskaminer att köpa för både pellets och ved. Med dessa installerade i vardagsrummet får man förutom bra uppvärmning även en otroligt mysig samlingspunkt med ett fönster direkt in i elden. Denna typ av kamin finns idag att köpa i såväl fysiska butiker som online på till exempel Varmahembutikerna.

Isolering

Det sista men fortfarande väldigt viktiga vi tänkte prata om är isoleringen. Om huset har väldigt dålig isolering så kan det vara väldigt passande att se vilka förbättringar som kan göras. Ett första steg för många brukar ofta vara att isolera bjälklaget då det är något som ofta kräver väldigt lite åverkan på själva byggnaden. Något som dock är viktigt att komma ihåg oavsett vilken typ av isolering man installerar är att den ofta kan påverka hur huset andas vilket i förlängningen kan leda till fuktskador eller andra problem. Ta därför alltid hjälp av en fackman vid stora installationer.