Bygga om, bygga till eller bygga nytt

Börja man inse att ungdomarna tar plats i huset så kan det vara läge att fundera på att bygga om eller bygga till. Det kanske till och med är så att man kanske kan bygga nytt? Frågorna hopar sig och vi tänkte hjälpa dig lite med dessa tankar.

Det hus man har man säkert renoverat i omgångar och anpassat allt eftersom barnen vuxit upp. Det som en gång kändes stort för en småbarnsfamilj kanske inte längre känns så stort då barnen börjar bli stora och kanske kräver mer utrymme. Huset brukar oftast vara en begränsad yta och man kanske inte har så mycket att spela på när det gäller att bygga till eller om.

Att bygga ett Attefallshus på tomten kan var en fantastisk lösning på många problem. Framförallt så frigör ni ytor i huset som kan nyttjas till annat och ungdomarna får något eget att bo i och resten av familjen blir inte så störda av deras framfart. Med en yta på upp till 25 m² så räcker det gott till två ungdomar. Sedan 2004 så kan man bygga denna byggnad på sin tomt utan att behöva söka bygglov.

Man kan mycket väl inreda ett Attefalls till permanent bostad så när ungdomarna flyttar hemifrån så kan det finnas möjlighet att hyra ut till studerande eller liknande. Valmöjligheterna är stora på hur ett Attefallshus kan se ut och det finns även färdiga konstruktioner som enkelt kan monteras själv om man är händig. Eller så anlitar man montörer där man köper sitt hus.