Dags att ställa ut trädgårdsmöblerna

Vi har precis ställt fram vår klockor till sommartid vilket innebär att vi kan även ställa fram fåra trädgårdsmöbler. I vissa delar av vårt land kanske det inte riktigt är dags än men på många ställen så kan man njuta av vårsolen och känna dess värmande strålar.

Även om det kanske inte riktigt har blivit så varmt ut så kan det mitt över dagen vara riktigt behagligt utomhus. Det gäller att passa på och få lite sol på nästippen. Skulle det kännas lite kyligt så kan man alltid ta med sig en filt eller liknande som kan hålla en varm. En härlig pläd i ull som får hänga med ut när det inte riktigt har blivit så varmt ute som man önskar. Då kan man sitta längre än vad man planerade. Se till att köpa hem ett par plädar som kan användas på er uteplats så här på våren.

Innan ni börjar använda era trädgårdsmöbler så kan de behöva rengöras och oljas in om det är trämöbler som det är frågan om. Ta fram vattenslangen och spola av era möbler från allt damm som bildats under förvaringen. Låt de torka ordentligt innan ni tar er an dessa. Ni kan med fördel ta ett slippapper och dra av lite på sittytor och bordsskiva innan ni oljar in era möbler. Välj gärna miljömärkta produkter får både rengöring och inoljning. Här får ni några bra tips från Naturskyddsföreningen hur ni bäst tar hand om era trädgårdsmöbler.