Effektivare renovering

För dem som renoverar sin första lägenhet eller hus finns det mycket att lära, och många misstag att begå, innan du känner dig bekväm i rollen som amatörrenoverar. Du ska kliva in i rollen som flera yrkespersoner: snickare, målare, tapetserar, vvs-specialist, planerar, inköpare och inredare.  Ju mer du kan effektivisera desto bättre, inte sant?

Dammsugare

Skaffa en dammsugare som tål gipsdamm och sågspån, din vanliga dammsugare är inte kapabel till det och kommer att förstöras av det fina dammet. Köp gärna en Festool dammsugare, med dem kan du koppla in dina slipverktyg och fräsar. Du samlar upp slipdammet på en gång det vill säga. De små behållarna för slipdamm som följer med en handslip brister och fylls upp snabbt. Med en dammsugare slipper du andas in lika mycket damm och behöver inte dammsuga väggar och tak varje gång du har arbetet.

Ett jobb åt gången

Det kan kännas mer effektivt att renovera på flera platser samtidigt. Medan färgen torkar i ett rum kan du skruva upp gips i ett annat. Och visst får du mer gjort, men det kan också slita ut dig snabbare. Du stället höga krav på dig själv att alltid renovera och det är inte nyttigt. Bättre att fokusera på ett uppdrag åt gången, om färgen ska torka i ett dygn tar du ledigt och fortsätter dagen efter. Det är också lättare att hålla koll på budget och planeringen om du har ett rakt nedstigande led på listan istället för femtio olika punkter som ska slutföras samtidigt.

Bra verktyg

Se till att dina knivar är vassa, byt slippapper ofta, rengör penslarna noggrant och använd rätt bits till skruven. Sådana små saker gör stor skillnad i komfort och snabbhet!