En oas i trädgården

Trädgården är som ett enda stort extrarum där man kan tillbringa många långa härliga och varma sommarkvällar. Har man ett växthus eller ett inglasat uterum så kan man förlänga säsongen långt in på hösten och påbörja den mycket tidigare på våren. 

Det gäller att tänka igenom hur man vill ha sin trädgård, vill man stenlägga några partier och kanske anlägga en damm. En stenmur som man kan plantera sina perenner nedanför eller ovanför. Det ska vara trivsamt och rogivande att påta på för det finns alltid något att göra oavsett om det är att olja in sina utemöbler som slits och bleks av solen eller att rensa ogräs mellan stenplattorna.

Det kan ta sin lilla tid att anlägga trädgården och det är helt ok om man tar lite nu och då, låt det ta några år och känn dig för allt eftersom . Tänk på att plantera perenner som blommar olika under säsongen så inte alla blommar i början eller slutet av sommaren och gör det hela praktiskt så att det är lätt för dig att sedan klippa gräset, rensa rabatterna, trimma kanterna  och ansa buskarna.

När man känner sig nöjd med påtandet i trädgården så kan man njuta av sin kaffekopp och sitt fika eller en god bok ute i sitt vackra uterum och ladda upp kroppen med D-vitaminer från solens strålar.