Få ordning i sovrummet

Sovrummet är förmodligen det rum där vi tillbringar mest tid när vi är hemma. Det är därför viktigt att trivselfaktorn är hög där. Det finns givetvis mängder av inredningstips för sovrummet och förhoppningsvis någonting som faller just dig i smaken. Att få komma hem till något alldeles speciellt är mångas dröm.

Om du vill ge intrycket av att dina fönster är större än vad de är så bör gardinlängderna sträcka sig från tak till golv. Det får även rummet att se större ut. Riktigt tunga gardiner ger en bra mörkläggning av rummet. Men det beror ju helt å hållet på vilken typ av inredning som eftersträvas. Nu för tiden har det blivit populärt med mer lantlig inredning och då är det inte fokus på mörkläggning utan det är tunna och ljusa gardiner som gäller. En bra sida online med många inredningsdetaljer i den lantliga stilen är Fröken Fräken. Lantlig inredning går ofta i vitt och passar utmärkt i norden där vintrarna är mörka.

Många sovrum är stilrena och har neutrala färger – som till exempel de lantligt inredda sovrummen. Det är inget fel med det, men vill man försöka skapa ett varmare rum så bör man istället följa en färgskala i hela rummet. Det innebär att man går från en färg till flera närliggande färger. I färgaffären kan du få hjälp samt titta på färgkartor för att få en bättre uppfattning om färgskalor.

Vad gäller sänglampor så är det inne med golvplacerade lampor med stor fot. En bra inredningsdetalj är att låta sänglamporna matcha textilierna.