Finputsa fasaden

Alla husägare vet vikten av att hålla utsidan av huset fin och fräsch. Genom att kontinuerlig se över ditt hus eller din villa försäkrar du dig om att din bostad inte förfaller och att värdet förblir intakt eller växer med tiden. Fasaden och utsidan på huset är det första som möter dig och dina besökare. Genom att satsa på att hålla den ren, fin och modern ger du ett positivt första intryck till både besökare eller eventuella köpare. Dessutom blir det alltid lite trevligare att komma hem själv om huset ser prydligt och väl omhändertaget ut.

Accessoarer till utsidan

Det finns många sätt att ta hand om utsidan av huset. En är naturligtvis att se över fasadens grund och måla om med jämna mellanrum. Detta gäller även fönster, fönsterbleck, trappor och liknande som behöver underhållas för att se fräscha och snygga ut säsong efter säsong. En bra rutin är att se över husets utsida varje vår för att inspektera hur vintern har farit åt fasaden och sedan gör upp en plan för när och hur du ska tackla eventuella problem under sommarhalvåret. Kontinuerlig underhållning under mild väderlek är bästa medicinen för ett trött hus. När fasaden är målad, trappan fixad och fönstren tätade kan du börja se över accessoarerna. Genom att införskaffa en snygg brevlåda, praktiska fasadsiffror från till exempel Hillhouse.se och snygga krukor till trappan gör du ingången trevlig och bjuder in till besök.

Snygg utsida med feng shui

Enligt den gamla österländska traditionen feng shui är dörren och ingången till vårt hus mycket viktig, och kan antingen bjuda in till glädje, pengar och positiva besked, eller dra till sig tråkigheter, negativ energi och arga gäster. Feng shui experten Karen Kingston uppmanar därför oss att hand om ingången till vår bostad genom att hålla den ren, fräsch och inbjudande. Det kan du göra genom att kontinuerligt sopa bort löv, snö och grus och kombinera fasadsiffror och snygg ringklocka med en fin namnskylt vid dörren som talar om vilka som bor just här.