Fixa till uteplatsen

Har du en uteplats som du ofta använder under sommaren? Du kanske till och med redan har ställt ut trädgårdsmöblerna där? Om du dock inte samtidigt även passade på att snygga till uteplatsen lite kan det noga vara dags att gå tillbaka och göra det. Här får du några tips på hur du fixar detta snabbt och enkelt.

Underlaget

Det finns många olika sätt att göra en uteplats. Medan somliga väljer att bygga ett trädäck eller lägga marksten, föredrar andra att lägga ut grus eller bara låta allt stå på gräset. Titta noga och se vilket slags underhåll ditt underlag behöver. Har du ett trädäck kan det vara dags att olja in det. Och med sten och grus är det bra att hålla ögonen öppen efter ogräs.

Ställ ut nya växter

Växtlighet har en fantastisk förmåga att lyfta upp en uteplats och har du inte tidigare testat detta kommer du snabbt kunna märka skillnaden. Du kan till exempel skaffa några stora krukväxter och ställa på marken. Inkluderar din uteplats ett träplank kan du även hänga upp några krukor eller över väga att sätta upp en vacker klätterväxt.

Sätt upp belysning

Belysning är också något som uteplatsen borde inkludera. Mysfaktorn kommer garanterat att öka på sommarkvällarna om du har lite ljusslingor eller ett par lyktor vid uteplatsen. Det finns mängder av utebelysning att välja mellan, så leta upp det som passar bäst just för din uteplats.