Inreda en inglasad balkong

Inglasade balkonger är väldigt populära idag. Att slippa behöva tänka på att ta in både det ena och det andra bara utifall att det skulle regna eller snöa gör att man kan leka runt mycket mer med inredningen. Här delar vi med oss av några tips för hur man kan inreda en inglasad balkong.

Fixa golvet

En balkong kommer oftast att ha ett bart betonggolv innan man börjar fixa till den. Och det är inte direkt så skönt att gå på. Men det finns väldigt praktiska golvplattor man kan lägga ut som inte bara gör det härligare att gå på, utan även är lätt att läggas och går att kapa för att anpassa den efter balkongens utformning.   Ta sedan och skaffa en snygg matta i en passande färg som pricken över i:et.

Inkludera växter

Växter passar perfekt ute på en inglasad balkong. Speciellt om den också är isolerad. I så fall kan man till och starta sin egen odling där ute och få sig en och annan skörd under året. Vid val av växter är det viktigt att tänka på vilket väderstreck balkongen vetter mot och hur många soltimmar man får. En del växter behöver ju trots allt mer solsken än andra för att frodas.

Härliga textilier

Textilier kommer öka mysfaktorn ordentligt på balkongen. Vi har ju redan mattan, men nu är det dags att tänka på kuddar, filtar, plädar och allt annat som kan mjuka upp balkongen ytterligare.  Experimentera gärna med mycket mönster och färger för att verkligen få liv på tillvaron.

Stämningsfull belysning

Lite extra belysning är också trevligt att ha på balkongen. Allt från oljelampor till batteridrivna värmeljus kan passa in i balkonginredningen. Eller varför inte hänga upp en eller ett par slingor med lampor av något slag?