Juli i trädgården

Juli kan vara en fantastisk månad i trädgården. Högsommarstunder, semestertider, sol och bad är allt saker man som förknippas med juli. Nu har man även chansen att skörda frukten av vårens arbete, samtidigt som man även kan plantera nytt.

Plantera är något man kan göra under hela sommaren. Våren är ju den klassiska tiden för mycket plantering, men under sommaren när det börjar klia i de gröna fingrarna kan man fortfarande plantera i både trädgård och krukor.  Ett sätt är ju att plantera färdiga växter, något som kan fungera riktigt bra, men det finns också tillfällen att så lite frön om man så önskar. Titta på det som går att hitta online och är rekommenderat för sommaren.

Frukter och bär har sin storhetstid under sommaren. Fler och fler börjar nu mogna och tillsammans med jordgubbarna vi redan kunnat smaka av kommer hallon, krusbär, blåbär och vinbär också in i säsong. Har man körsbärsträd är det nu tillfälle att börja skörda dessa, och helst omgående om man inte vill att fåglarna ska hinna äta upp dem . När det gäller grönsaker har man nog redan fått chansen att skörda saker som gurkor och tomater, men nu fortsätter även många andra att mogna.

Sommaren är dock en tid man också måste vara extra noga med mycket. Bevattning är speciellt viktigt när det är varmt ute och det betyder extra tid ute med vattenslangen. Alternativt kan man alltid skaffa sig en vattenspridare för att förenkla processen. Bästa tiden att vattna är antingen på morgonen eller på kvällen när det blivit lite svalarna. Sedan är det alltid rekommenderat att man vattnar rejält och sedan väntar några dagar än att vattna lite men ofta.

Har man planerat semester under högsommaren är det viktigt att ha en plan för hur växterna ska klara sig. Att  fixa någon som kan agera som vattningsjour när det är riktigt soligt och torrt är så klart den bästa lösningen, men det finns även andra lösningar.