När du ska inreda barnrummet

Barnets rum vill man gärna sätta igång  med så fort det visar positivt på graviditetstestet. Genom åren kommer du att få renovera om barnrummet flera gånger i takt med att barnet växer upp. Lika bra att lära sig den rätta vägen på en gång!

Underarbetet är viktigast

Att du målar fel nyans eller använder fel färg till taket eller listerna är inget farligt och går att göra om. Dåligt underarbete är svårare att gömma och att åtgärda. Var därför noggrann när du spacklar och slipar och använd gärna släpljus för att hitta ojämnheter som inte syns i direkt solljus. De kommer att uppenbara sig sedan när du inreder och placerar ut lampor.

Plastfritt

Plaster frigör ftalater som är giftiga. Skapa ett plastfritt barnrum med naturliga material. För väggar finns det ekologiska och miljövänliga färger som inte skadar och är tåliga. Traditionella färger såsom slamfärg, äggoljetempera, kalkfärg och linolja är ofarliga för människor och djur. Dock kan färgerna inte målas över med andra färger i ett senare skede, då måste du skrapa bort färgen först. Har du en gång målat med linolja på en list eller vägg kan du bara måla med linolja på den.

Inredningen

Fundera på vad du behöver i barnrummet. Förvaring är en självklarhet, trots att barnet är så liten behöver du och barnet många saker för att vardagen ska fungera smidigt. Barn älskar färger och kontraster, när barnets syn utvecklas kommer den att urskilja detaljer bättre från saker som har starka kontraster.

Nu kan du också fundera på det roliga, vilka färger som ska används och hur möblemanget ska se ut. Fundera också på vad du vill ha på väggarna såsom dekorera och tavlor. Här har du möjligheten att skapa en unik inredning som passar ert familjeliv bäst.