Piffa till hallen

En väl genomtänkt hall gör vardagen lättare och upplevs mer välkomnande för dina gäster. Hallen sätter tonen för resten av hemmet och är väl värd lite extra omsorg.

Det är många som tycker att hallen är ett av de svåraste rummen att inreda. Ytan är ofta begränsad och det ska vara ett utrymme som både är praktiskt och snyggt. Gästerna ska ha utrymme att hänga undan sina kläder och familjen behöver en effektiv förvaring av sina ytterkläder. Det är även viktigt med en bra allmänbelysning så att det går lätt att hitta kläder och skor.

Inredningstips för hallen

Börja med att tänka igenom vilken känsla du vill förmedla. Hall och entreutrymmet är de delar av ditt hem som ska välkomna dina gäster. Håll sedan den linjen då du inreder.

Golvet ska tåla vatten och nötning. Klinker och plastmatta är goda alternativ till golvbeläggningen i hallen. Och en kraftig hallmatta strax innanför dörren som fångar upp vatten och grus.

I den mån det finns utrymme så är det både praktiskt och snyggt med en sittmöbel. Gärna en modell med förvaringsutrymme under sittdelen.

Sätt upp en stor spegel så att du kan kasta ett sista öga på din outfit innan du går ut. Gärna en helkroppsspegel. En annan fördel med speglar är att de gör att rummet känns större.

God allmänbelysning är A och O i hallen men det kan vara trevligt att även ha en mysbelysning.

En liten förvaringsmöbel i närheten av ytterdörren är praktiskt. Då kan du enkelt lägga ifrån dig handskar, nycklar, brev som ska postas, växelpengar samt annat smått och gott. Det finns nätta hallförvaringsmöbler i de flesta stilar.

Våga ta ut svängarna. Hallen är ett genomfartsrum så det går bra att välja lite mer vågade tapeter och inredningsdetaljer än i de övriga rummen.