Plantera om i nya blomkrukor

Oavsett om man har gröna fingrar eller inte så gäller det att plantera om sina blommor med jämna mellanrum. Den bästa tiden att göra detta är under den sena vintern eller tidiga våren.  Genom att ge dina växter ny och näringsrik jord så kommer de växa och må gott.

Se till att skaffa dig de grejer som du behöver för att byta jorden. Köp hem blomjord av god kvalité och se till så du har så det räcker till alla dina blommor. Se också till att skaffa hem extra krukor i olika storlekar som gör att du kan förändra och byta de som du inte vill ha för tillfället. När du har allt du behöver för att byta jorden så är det bara att köra igång.

En del växter kräver beskärning för att få en fin form men också få ett tätare bladverk och kanske än fler blommor än vad den tidigare haft. Februari, Mars brukar vara den bästa perioden för att beskära dina växter. Alla växter behöver inte beskäras utan de som verkligen ser hemska ut och är i stor behov av att tuktas lite. Var försiktig med att beskära om du är osäker på detta.

Kolla också upp om någon växt har blivit angripen av något skadedjur, om så är fallet så får du isolera denna växt från de andra och behandla den på bästa sätt. Efter ett tag så är näringen i den jord som använts förbrukad så se till att använda en svag dos av någon form av växtnäring i det du vattnar blommorna med.