Rensa upp i trädgården

Under sommaren växer det så att det knakar emellan åt, och medan det är trevligt att blommor slår ut, träd och buskar bär frukt och grönsakslandet delar med sig av allt vad det har att erbjuda, kommer detta även betyda mer jobb.

Ett tillfälle då detta kommer att vara väldigt påtagligt är när man kommer tillbaka från en semester då man farit bort ett tag. Gör man detta kommer man att behöva fixa till en hel del.

Klippa gräset

Det är nog inget som så enkelt sänker intrycket av en annars fin trädgård som en illa skött gräsmatta, vildvuxet gräs, maskrosor och annat otrevligt får den snabbt att se betydligt mindre inbjudande ut. Detta bör oftast vara steg nummer ett när det gäller att rensa upp i trädgården.

Rensa ogräs

När allt växer bra, växer ogräs ännu bättre, så kan det åtminstone ofta verka. Dessa oinbjudna gäster tar sig in överallt i trädgården och man ska alltid se till att när man tar bort dem så får man med rötterna, för det jobbet är det bäst att använda en ordentlig ogräsborttagare. Missar man rötterna kommer de bara tillbaka och sprider sig igen.

Ta bort en stubbe

Detta är ju inget som växter på sig, men det kan fortfarande vara något som behöver rensas bort. En stubbe kan vara riktigt fint om den är rejäl och från en bra träslag, de kan användas till exempel som en plattform för trädgårdsprydnader eller liknande. Men om de börjar ruttna har de inte längre en plats i trädgården. Att får bort en rutten stubbe kan vara riktigt tidskrävande utan en rejäl maskin som kan göra detta snabbt, företag som AMAS hyr ut stubbfräsar som kan göra processen kort med en stubbe.