Skapa ditt eget utekök

Ett utekök gör det lätt att hålla rent under grillkvällen och att förbereda maten utomhus istället för att flytta saker från en plats till en annan. Det är inte faktiskt inte så svårt att skapa sitt eget utekök. Här nedan hittar du grunderna för att komma igång med bygget. 

Hur ett utekök ser ut är helt upp till dig och dina förutsättningar. Tänk igenom hur du vill att det ska se ut och sök gärna inspiration på nätet för att få fler infallsvinklar. Därefter kan man måtta platsen där uteköket ska stå och göra upp sin första ritning.

Innan man sätter igång är det bra om man har alla saker samlade i hemmet. Man vill inte börja bygga och inse att man glömt att köpa en sak och måste vänta på leverans eller vänta tills butiken öppnar.

Ett utekök är inte komplett utan en blandare. Dessa finns i många varianter, det är inte svårt att hitta en som passar din speciella smak och stil. En blandare kan kosta flera tusen eller bara några hundralappar. Det beror på vad man är ute efter.

En diskho kan ha många utförande. Vad man använder behöver bara kunna hålla vatten. Man kan ta en vacker glasskål, en behandlad träskål eller gjuta sin egen ho i betong.

Markera ut i den tilltänkta bänkskivan var hålen för blandare, diskho eller eventuell nedsänkbar grill. Majoriteten av husen har en kran på utsidan för vattenspridare och liknande som man kan använda för att koppla kallvatten till uteköket. Det kan vara lite mer komplicerat att få både varmt och kallt vatten, då kan man behöva ta in en VVS-specialist som drar ledningar från inomhusköket.