Ta hand om dina utemöbler

Alla med trädgårdsmöbler vet att dessa behöver tas om hand för att klara sommaren utemiljö. Vissa möbler klarar sig bättre än andra men omvårdnad behöver alla typer av möbler. Står möblerna in under tak i en inglasad altan så klarar sig de bäst, det känns rätt så självklart.

Trämöbler behöver behandlas på något sätt för att stå emot väder och vind. Det finns också snygga överdrag som man kan täcka sitt möblemang om man så önskar. Ni kanske har ett möblemang som har några år på nacken och det kanske är dags att förnya sig och köpa nya trädgårdsmöbler inför sommaren. Det kan vara skoj med något nytt om man haft de gamla en längre period.

Ta i akt var möblerna ska placeras och vilket material som ni trivs bäst med, Teak är ett fantastiskt tåligt och även snyggt material som det görs trädgårdsmöbler i. Trämöbler överlag har en helt annan känsla än vad trädgårdsmöbler i plast har. Även om plastmöbler kan fylla sin funktion även de.

Har du äldre trädgårdsmöbler i något träslag så kan det räcka med att blåsa över dom med en högtryckstvätt och få bort den värsta smutsen. Låt möbeln torka ordentligt innan ni behandlar den med rätt medel. Viss trämaterial kräver en viss sorts behandling jämfört med andra. Har ni en målad trädgårdsmöbel så slipa ner så mycket som möjligt och måla med samma typ av färg.