Vår och dags för utomhusinredning!

Våren har kommit och det betyder att du äntligen kan börja fixa fint i trädgården och ordna fasaden såsom du vill ha den. Vilka delar borde du fokusera på och vilket mode ser vi för i år?

Dekorera fasaden

En trend som fortfarande håller i sig är att dekorera fasaden och göra den lite unik. Det finns flera populära metoder. En del väljer att byta ut sina fönsterfoder mot versioner med mer eller mindre snickarglädje. Andra använder fasaddekor såsom unika hussiffror eller symboler. Båda kan du med fördel rikta belysning mot eller installera belysning bakom för att framhäva de nya detaljerna.

Målning

Du behöver inte måla om hela huset för att fräscha upp det. Oftast är det söderläget som är mest utsatt och behöver ny färg innan de andra sidorna. Du kan alltså måla om ena sidan eller bara fokusera på detaljer som börja bli slitna. Tvätta av foder och knutbrädor och fräscha upp färgen på grundmuren. Bara en sådan sak kan få hela huset att se nytt ut igen.

Trädgårdspynt

Att pynta trädgården är något som alla vill göra men vad man väljer beror mest på tycke och smak. Trender brukar dock vara en god vägledare och visa vilka material och vilket utseende som lockar många till köp. Inför den här säsongen är en stor trend ”moving with nature”, att låta naturen regera i trädgården och inte försöka tygla den så mycket. Precisionsträdgården passar alltså inte in, hellre krokiga stiger, lite fler vildblommor och inslag av linne, sten, ull och lera.